Počela akcija "Ispravno vozilo, bezbedno vozilo"

Bez autora
Nov 21 2011

Auto-moto savez Srbije (AMSS), Uprava saobraćajne policije MUP Republike Srbije i Asocijacija tehničkih pregleda organizuju tradicionalnu preventivno-bezbednosnu akciju “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”. Akcija “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo” počela je danas i trajaće sve do 26. novembra 2011. godine.Svi zainteresovani vozači u Srbiji imaju mogućnost da pred zimsku sezonu potpuno besplatno provere tehničku ispravnost svojih vozila na brojnim linijama tehničkih pregleda širom republike.

Počela akcija "Ispravno vozilo, bezbedno vozilo"Auto-moto savez Srbije (AMSS), Uprava saobraćajne policije MUP Republike Srbije i Asocijacija tehničkih pregleda organizuju tradicionalnu preventivno-bezbednosnu akciju “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”.

Akcija “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo” počela je danas i trajaće sve do 26. novembra 2011. godine.

Svi zainteresovani vozači u Srbiji imaju mogućnost da pred zimsku sezonu potpuno besplatno provere tehničku ispravnost svojih vozila na brojnim linijama tehničkih pregleda širom republike.

Na vozače se apeluje da se masovno odazovu i odvoje pola sata i provere ispravnost svojih automobila, posebno imajući u vidu da vlasnici vozila kod kojih budu pronađene neispravnosti, neće biti sankcionisani, već će im biti ukazano na nedostatak i potrebu da isti u što kraćem roku otklone.

U prethodnoj akciji, u junu ove godine, besplatno je pregledano preko 10.000 vozila širom Srbije. Rezultati su pokazali da je, od pregledanih vozila, 39 posto imalo neku neispravnost, dok su u strukturi neispravnosti najčešći problem su uređaji za zaustavljanje i to u 42 posto slučajeva, 28 posto je vezano za uređaje za osvetljavanje, a 14 posto za uređaje za upravljanje vozilom.

Cilj ove akcije je da se kod vozača razvije navika da redovno kontrolišu tehničku ispravnost automobila i budu sigurni da u saobraćaju učestvuju s potpuno ispravnim i bezbednim vozilima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik